Nintendo Switch Wii U Wii 3DS Nintendo Klubi Nintendo Suomen Foorumi
Zeldalandia - The Legend Of Zelda

------------------

Oikea

Muita kotisivujani

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Kuuma peruna

Aikasemmat kyselyt

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Pieni Chat

Pieni Chat live-
keskustelua varten

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

The Legend Of Zelda:
The Minish Cap

Arvostelu

Tekijä: Capcom
Julkaisija: Nintendo
Testattu: Game Boy Advance
Saatavilla: Game Boy Advance
Pelaajia: 1

Jostain syystä Nintendo on jättänyt Game Boy Advancen suosituimpien pelihahmojensa kohdalla lapsipuolen asemaan. Vanhojen konsolien pelien uusioversioita tupataan markkinoille, mutta uusia pelejä julkaistaan aivan liian harvoin. Capcomin Nintendolle puurtama The Legend of Zelda: The Minish Cap onkin ensimmäinen alusta alkaen käsikonsolille kehitetty Zelda-peli.

Koko maailman tulevaisuus on jälleen vaakalaudalla, kun Vaati-niminen kelmi muuttaa prinsessa Zeldan kivipatsaaksi ja pirstoo Hyrulen valtakunnan rauhan taanneen miekan säpäleiksi. Ainoa tapa vapauttaa Zelda ja päihittää Vaati on korjata miekka. Tämän osaavat tehdä vain miekan alun perin takoneet picorit. Mystiset olennot pelkäävät aikuisia ihmisolentoja, joten ystävämme Link saa nuorempana lähteä maailmanpelastukseen.

Peukaloisen retket

Takuuvarman perinteinen tarina olisi muuten täysin tuttua huttua, mutta kaiken muuttaa yksi vihreä lakki. Kantajansa pikkuriikkiseksi taikova hiippapipo avaa kirjaimellisesti aivan uuden maailman, jossa seikkailla.

Minikokoinen Link voi kivuta esimerkiksi ylös savupiippuja ja kirjahyllyjä, seilata lumpeenlehdillä ja jutella eläimille. Hatussa itsessään on jotain muutakin hassua, mutta se jääköön jokaisen itsensä koettavaksi.

The Minish Cap on yhdistelmä zeldamaista toimintaa ja seikkailua, mutta ongelmanratkonta näyttelee aivan yhtä merkittävää osaa. Tässä kohtaa peli kompuroi hieman, sillä muutama epälooginen pulmakohta vetää pelaajan ilmeen apeaksi.

Onneksi täysin arvailun varaan jääviä ongelmia on sentään hyvin vähän, ja suurimmaksi osaksi pulmat ovat vaihtelevuudessaan nautinnollista aivojumppaa.

Pelin suurin vetovoima piilee sen laajuudessa ja etenkin Linkin löytämissä paikoissa, tavaroissa ja kyvyissä. Näitä onkin koettavana runsaasti sekä pikkuisena että isona matkatessa. Merkittävimpiä tavaroita ovat Kinstonen puolikkaat, joita voi yhdistää pelihahmojen kanssa yllätyksellisiä tapahtumia varten.

Kaunista katseltavaa

Värikäs, huolella käsinpikselöity ulkoasu on ehdottomasti GBA:n parhaimmistoa. Muutamat graafiset ratkaisut, eritoten päähahmo Link, muistuttavat tyylillään GameCuben Wind Wakeria. Puristeja tämä tuskin häiritsee, sillä muuten peli on visuaalisesti kuin kunnianosoitus Nintendon 8-bittisen pelikonsolin alkuperäisklassikolle.

The Legend of Zelda: The Minish Cap on kuin hyvä kirja: kerran aloitettuaan sitä ei voi jättää kesken, ja lopun koitettua jää haikea olo. Toivottavasti Nintendo jaksaa panostaa jatkossakin yhtä suurella sydämellä vanhojen hahmojensa uusiin GBA-peleihin.

 

 

Zeldalandia

Sivut päivitetty 19.2.2021

Kävijälaskuri Counters with Stats

© copyrigh 2012-2021 Kaitsu